MDT-jongeren behalen Rode Kruis diploma

Na afronding van het praktijkexamen op 16 mei en 5 juni behaalden MDT-jongeren hun Rode Kruis diploma. In het totaal hebben twintig jongeren van Vereniging Kralings Zwembad en twee van Reddingsbrigade Rotterdam het examen gehaald. Deze jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar zetten zich in voor de maatschappij vanuit het MDT-traject ‘Veilig in zee met MDT’. Dit project wordt uitgevoerd onder aanvoering van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland.

Wim Heijmans van de Dordtse reddingsbrigade verzorgde samen met Chantal Vellekoop van de Rotterdamse reddingsbrigade de afrondende praktijkdagen. Sandra van Lohuizen, projectleider regio Rotterdam, Zuid- en Zuidwest-Nederland, reageert enthousiast: “Het is leuk om te zien dat al deze kandidaten na de cursus ‘Acuut levensreddend handelen’ en aansluitend de e-learning echt EHBO-waardig zijn.”

Aan de slag
Na het behalen van de opleidingsonderdelen gaan de MDT-jongeren tot en met oktober 2021 aan de slag als toezichthouder, waterhulpverlener en EHBO’er in het buitenbad van de Vereniging Kralings Zwembad of bij Reddingsbrigade Rotterdam.

Aanmelden MDT
Ben je tussen de 14 en 27 jaar en wil jij ook iets doen dat belangrijk is voor onze samenleving en een leuke, leerzame tijd beleven? Meld je aan voor ‘Veilig in zee met MDT’.

Recente berichten

Meer Nieuws