Samenwerking in Nijmegen voor ‘Veilig in zee met MDT’

Sportfondsen Nijmegen, de Nijmeegse Reddingsbrigade en de Nationale Raad Zwemveiligheid hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend in het kader van het project ‘Veilig in zee met MDT’. Donderdag 17 juni is hiermee in Sportfondsenbad Nijmegen-West de afspraak vastgelegd dat er locaties voor maatschappelijke diensttijd (MDT) worden opgestart.

Volgende week begint de eerste groep jongeren aan hun MDT-traject. Zij volgen voorafgaand aan het uitvoerende deel een EHBO-cursus van het Rode Kruis en de cursus Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ), die door de Nijmeegse Reddingsbrigade (NRB) wordt verzorgd. ZRZ is ontwikkeld door Reddingsbrigade Nederland in samenwerking met de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Reddingsbrigade Nederland is bij ‘Veilig in zee met MDT’ partner van projectvoerder NRZ.

MDT-locatie
Jongeren uit Nijmegen en omgeving kunnen als gevolg van deze samenwerking hun MDT doorlopen bij de drie zwembaden van Sportfondsen Nijmegen en/of bij de NRB. Zij worden direct ingewerkt, zodat ze nog deze zomer kunnen assisteren, bijvoorbeeld bij werkzaamheden in Openluchtbad de Goffert. Ook Sportfondsenbad Nijmegen-West en het Erica Terpstra Sportfondsenbad staan nu aangeschreven als MDT-locatie.

Overeenkomst
De ondertekenaars zijn enthousiast over de overeenkomst. Heino Jacobs, directeur Sportfondsen Nijmegen: “Sportfondsen Nijmegen neemt vanuit haar maatschappelijke doelstelling deel aan ‘Veilig in zee met MDT’. Dit biedt de deelnemers kansen om kennis te maken met het mooie vak van toezichthouder of zwemonderwijzer.” Rob van Bommel, vicevoorzitter van de NRB: “Wij zijn blij met de ondertekening. De eerste kandidaten hebben zich al gemeld; zij worden met open armen ontvangen. Een fantastische gelegenheid om jongeren kennis te laten maken met de wereld van het zwemmend redden, en met onze brigade in het bijzonder.” Brigitte Muller, projectcoördinator van ‘Veilig in zee met MDT’: “De zwembaden zijn weer open, de brigade kan weer trainingen geven en de eerste MDT’ers gaan in Nijmegen van start. Ik ben heel blij met deze stap en zie mooie kansen om de samenwerking verder uit te breiden.”

Heino Jacobs, Rian Koedam (manager Sportfondsen Nijmegen), Brigitte Muller en Rob van Bommel. (Foto: Sportfondsen Nijmegen)

Recente berichten

Meer Nieuws