MDT-samenwerking in Arnhem

Maandag 26 juli is de samenwerkingsovereenkomst getekend bij openluchtzwembad Klarenbeek. Lieke Andriessen start als eerste deelnemer in Arnhem in maatschappelijke diensttijd (MDT) binnen het project ‘Veilig in zee met MDT’.

MDT’er Lieke Andriessen doet de opleiding Sport & Bewegen op het Astrum College in Velp. Ze gaat na de zomer naar het tweede jaar en heeft op 14 juli meegedaan aan de cursus ‘Acuut levensreddend handelen’ die voor leerlingen van het Astrum College werd georganiseerd. Voor de EHBO Rode Kruis opleiding van Lieke wordt samengewerkt met Life-Line-Trainingen uit Zevenaar. In het zwembad gaat Lieke allerlei klussen oppakken. Voor haar opleiding mag ze haar MDT-uren noteren als stage- of projecturen.

Jongeren binden
Moreno Morais, manager van zwembad Klarenbeek, is enthousiast over het MDT-project: “Ik vind het leuk om jonge mensen op te leiden en te laten ervaren dat een zwembad meer is dan alleen water. Jongeren die zich aanmelden voor MDT laten zien gemotiveerd en enthousiast te zijn om zich vrijwillig in te zetten. In het gesprek dat ik met Lieke had, bleek dat ze genoeg in haar mars heeft. Hopelijk kunnen we via MDT in de toekomst meer jongeren binden aan ons mooie openluchtbad.”

Uitbreiden
De ambitie is om het MDT-project in Arnhem te gaan uitbreiden. “We willen in Arnhem na de zomer ook gaan samenwerken met meer zwembaden, zwemverenigingen en met de reddingsbrigade. Ook gaan we samenwerken met het CIOS in Arnhem”, blikt Brigitte Muller, projectcoördinator ‘Veilig in zee met MDT’, vooruit.

Recente berichten

Meer Nieuws