Gratis weekopleiding Lifeguard

Gratis weekopleiding Lifeguard

Wil jij dat ook?

Meld je aan!

Gratis weekopleidingen Lifeguard via maatschappelijke diensttijd

Lifeguard worden in één week! Wil jij dat ook? Neem dan (zonder leskosten) deel aan onze weekopleiding! Leer de basis-skills die een lifeguard moet hebben en behaal een erkend diploma. Hiermee verrijk je jouw cv! Je kunt dan levensreddend handelen en in teamverband werken. Je hebt kennis van de gevaren en risico’s van open water. Je levert een bijdrage aan de veiligheid!

Lifeguard worden in één week!
Ben jij tussen de 17 en 27 jaar en wil je lifeguard worden dan is dit jouw kans. Doe mee met een persoonlijk traject Maatschappelijke Diensttijd bij ‘Veilig in zee met MDT’. Meld je aan voor één van de gratis weekopleidingen Lifeguard Beach en Lifeguard Open Water. De weekopleidingen worden in samenwerking met lokale reddingsbrigades op meerdere locaties in het land georganiseerd.

Wat leer je
In vijf dagen met een overvol programma leer je als deelnemer (kosteloos) alle benodigde theoretische en praktische informatie om het diploma te kunnen halen en als lifeguard aan de slag te gaan. Bij de weekopleiding staan zaken als herkenning van gevaren, vaardigheden om iemand te redden, leidinggeven en samenwerking centraal. Als je het diploma Lifeguard Beach of Lifeguard Open Water hebt behaald, ben je nog niet geoefend of getraind. Je moet dan eigenlijk nog het grootste deel in de praktijk leren. Na het behalen van het diploma loop je mee bij de opleidende reddingsbrigade. Dit MDT-traject telt minimaal 40 uren.

Voorwaarden voor deelname zijn, dat je: minimaal 17 jaar en sportief bent, in bezit bent van een geldig EHBO-diploma en een goede zwemconditie hebt. Dit laatste betekent: 400 meter kunnen zwemmen in 8 minuten, met polocrawl 50 meter in 50 seconden kunnen afleggen en 25 meter onder water kunnen zwemmen.

Geïnteresseerd? Check hieronder locaties en data hieronder en meld je aan!

Startbekwaam als lifeguard
Aan de opleiding tot lifeguard is geen voorwaarde tot voorkennis verbonden. De deelnemers hebben verschillende achtergronden. Sommigen komen van een binnenwaterbrigade. Zij hebben al voorkennis. Anderen hebben dit niet. In principe lukt het altijd om iemand in een week tijd startbekwaam te krijgen. Als je het diploma Lifeguard Beach of Lifeguard Open Water hebt behaald, ben je nog niet geoefend of getraind. Je moet dan eigenlijk nog het grootste deel in de praktijk leren. Het is vergelijkbaar met het behalen van het rijbewijs; je leert pas goed rijden door het vaak te doen. Maar met alle basisfacetten van het redden van drenkelingen onder de knie en kennis over de gevaren en risico’s van open water kun je het examen voor het diploma vol vertrouwen tegemoetzien. Na het behalen van het diploma Lifeguard Beach of Lifeguard Open Water loop je stage bij de opleidende reddingsbrigade. Dit MDT-traject telt minimaal 40 uren.

Recente berichten

Meer Nieuws