Tweede lichting lifeguards opgeleid in Kralings Zwembad Rotterdam

Op zondag 24 april opende het Kralings Zwembad de deuren voor het nieuwe zwemseizoen. Om ook dit jaar weer veilig te kunnen zwemmen is er in de afgelopen weken samen met het programma ‘Veilig in zee met MDT’ hard gewerkt om een nieuwe groep lifeguards op te leiden. Onder begeleiding van de Rotterdamse Reddingsbrigade hebben 12 enthousiaste jongeren (16-27 jr) op zaterdag 23 april hun EHBO opleiding afgerond.

Het examen bestond uit een theorie examen en werd afgesloten met een praktijkgedeelte. De jongeren kregen een cursus zwemmend redden die werd afgesloten met een zwemtest. Om de jongeren goed voor te bereiden werden verschillende scenario’s nagebootst die in het dagelijkse werk van een lifeguard in het zwembad kunnen voorkomen.

Dit is de tweede lichting lifeguards die door de Rotterdamse Reddingsbrigade is opgeleid voor het Kralings Zwembad. Saskia Gudde is als projectleider van ‘Veilig in zee met MDT’ nauw betrokken bij het trainen van de lifeguards. Saskia: “Vorig jaar hebben we 20 jongeren opgeleid. Dit leverde veel goede reacties op. Daarom willen we ook dit jaar een nieuwe groep jongeren de mogelijkheid bieden om het MDT-traject te doorlopen. Het team van ‘Veilig in zee met MDT’ wenst alle lifeguards een mooi seizoen en veel plezier in de komende zomerzon!”

Recente berichten

Meer Nieuws