Droom Adnan komt uit met behalen diploma Junior Lifeguard

Adnan (20jr) is deze zomer regelmatig te vinden op het strand aan de Zeeuwse kust. Daar bewaakt hij bij de Strandreddingsbrigade Westerschouwen met zijn kersverse diploma Junior Lifeguard de kust van Schouwen-Duiveland. En dat maakt Adnan trots!: “Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om mee te doen met de opleidingsweek Lifeguard Beach in Renesse van ‘Veilig in zee met MDT’. Een hele week samen met andere jongeren als team samenwerken. Dat was nieuw voor mij en gaf een kik. Het was hard werken en zwaar voor mij. Maar, doordat we het samen deden gaf dat mij veel kracht. Er is altijd een buddy die je checkt en dat geeft een heel veilig gevoel.’’

Uit de hand gelopen hobby
Dat hij nu als junior lifeguard aan de slag mag is voor Adnan een grote beloning voor zijn doorzettingsvermogen en harde werk. Als 10 jarige jongen kwam Adnan met zijn familie uit Somalië naar Nederland. In 2015 ging hij op zwemles en maakte zo voor het eerst kennis met zwemmen. ‘’Eerst was ik eigenlijk best bang voor water. Het duurde wel even voordat ik in het diepe durfde. ’’Na jaren oefenen op zwemles haalde Adnan zijn zwemdiploma’s.  Adnan vertelt enthousiast: ”Toen ik eenmaal kon zwemmen ben ik niet meer gestopt. Het is eigenlijk een beetje uit de hand gelopen hobby geworden.’’

Eerste stappen bij de Reddingbrigade
Na een informatieavond op het strand van Scheveningen werd hij lid van de Reddingsbrigade Den Haag. Hier kon hij oefenen en leerde zo steeds beter te worden en zwemconditie op te bouwen. Toen Adnan op Instagram een oproep voorbij zag komen voor een opleidingsweek Lifeguard Beach dacht hij meteen: dat ga ik doen! Adnan: “Ik hou niet alleen van water en zwemmen maar ik wil ook graag mensen helpen en iets terugdoen voor de maatschappij.’’  

Hobbels op de weg
Adnan melde zich in 2019 aan, maar had nog wel een aantal hobbels op de weg. Eerst kwam er een lockdown door corona en ook thuis kreeg Adnan geen groen licht om de opleiding te volgen. Adnan: ‘’Maar als ik een doel heb dan hou ik me daaraan vast. Dan kan niemand me daarvan weg houden.” Met resultaat. In het voorjaar van 2022 deed Adnan via ‘Veilig in zee met MDT ‘ zonder kosten mee aan de opleidingsweek Lifeguard Beach en haalde zijn diploma Junior Lifeguard.

Een week om nooit meer te vergeten!
De opleidingsweek heeft veel indruk gemaakt op Adnan: ‘’Het was voor mij de eerste keer dat ik zo close met een groep op pad was en samen heb gewerkt. Ik was de enige met een andere kleur. Dat vond ik heel spannend. Maar door de oefeningen leerde ik iedereen steeds beter kennen. Je werkt altijd samen, bent elkaars buddy, checkt elkaar en geeft elkaar tips en feedback. Het is een week die ik nooit meer vergeet en ik kan het iedereen aanraden!.”

Recente berichten

Meer Nieuws