‘Ik kan iedereen deze weekopleiding aanraden!’

Interessante theorielessen en intensieve praktijkoefeningen. Daarop kijkt Nienke Snel met trots terug. Zij was een van de jongeren die van 18 tot en met 23 juli deelnamen aan de weekopleiding Lifeguard Beach bij Reddingsbrigade Heemskerk. In het kader van Veilig in zee met MDT, het project voor maatschappelijke diensttijd van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) en Reddingsbrigade Nederland.

‘’Het doel van de week was om zoveel mogelijk startbekwame lifeguards beach en junior-lifeguards beach af te leveren’’, vertelt Nienke (17), die er samen met tien andere kandidaten vol voor ging om het beoogde diploma te halen.

Fantastische instructeurs
Volgens haar was de leiding in handen van ‘fantastische instructeurs’. ‘’Het begon met een voorstelronde zodat de deelnemers elkaar alvast wat beter konden leren kennen. Grappig was dat sommigen verschillende hulpverleningsachtergronden hebben; van al ervaring bij andere brigades, zowel bij binnenwater als aan de kust, tot de brandweer en het Witte Kruis. Samen gingen we dezelfde uitdaging aan: de eerste beginselen van deze tak van hulpverlening binnen een week leren.’’

Examen
Aan het eind van de opleidingsweek stond er een ‘hechte groep’. ‘’We waren allemaal gemotiveerd om het diploma te gaan halen. Iedereen heeft het examen afgelegd door het uitvoeren van casussen en het aftoetsen van een stukje postwerk onder leiding van onze instructeurs en examinators. Iedereen slaagde voor Lifeguard Beach of Junior Lifeguard Beach en er werd een aantal proeven van bekwaamheid afgetekend.’’

Stage
Na de weekopleiding loopt iedere geslaagde deelnemer nog een stage van 40 uur waarna het diploma officieel is. ‘’Deze stage heb ik inmiddels afgerond. Ik ben in de tussentijd lid geworden van Reddingsbrigade Heemskerk. Deze zomer draai ik mijn eerste diensten, officieel als lifeguard beach. Ik wil daarom mijn instructeurs van de weekopleiding, de postbemanning die tijdens de weekopleiding en de stageweek werkten, mijn mededeelnemers maar ook alle mensen die ik heb leren kennen bedanken voor de warme ontvangst en de geweldige tijd die ik hier mocht hebben. De ervaringen die je opdoet… Ik kan iedereen deze weekopleiding aanraden!’’

Recente berichten

Meer Nieuws