Mensen helpen zit Dylan in het bloed

Dylan (18 jr) volgt met veel plezier de opleiding tot verpleegkundige bij MBO Rijnland in Alphen aan de Rijn. Ook in zijn vrije tijd zit hij niet bepaald stil. Kleding inzamelen voor vluchtelingen bij het Rode Kruis, helpen met de Alphense Reddingbrigade bij de intocht van Sinterklaas of als EHBO hulpverlener van het Witte kruis evenementenzorg. Bij een lokaal of wat groter evenement. Hij staat graag klaar voor anderen. Dylan: ‘’Ik ben vrijwilliger bij 7 verschillende hulporganisaties. Het is steeds anders. Juist die afwisseling vind ik leuk. Door de vrijwilligersvergoedingen die ik krijg verdien ik als student voldoende om van te leven.’’

Toen Dylan hoorde over de weekopleiding Junior Lifeguard Open Water van ‘Veilig in zee met MDT’ in Alphen aan de Rijn heeft hij zich direct opgegeven. Dylan: ‘’Ik was Reddingsbrigade lifesaver bij de Alphense Reddingsbrigade en dat smaakte naar meer. Het past heel goed bij mijn opleiding en wat ik allemaal al doe. Water hulpverlening is een hele andere dimensie dan de hulpverlening die ik bij mijn opleiding leer. Werken op open water is echt heel anders. Er komt zoveel meer bij kijken. Je hebt te maken met allerlei elementen in en op het water. De situatie is iedere keer weer compleet anders.’’

‘’Tijdens de weekopleiding en mijn praktijkdagen in de zomer bij de bewaking van de Zegerplas heb ik echt veel nieuwe dingen geleerd. Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik mijn gebied moet verkennen en hoe belangrijk goede communicatie is. Ook heb ik wat ervaring opgedaan met kleine EHBO hulpverleningen zoals bijvoorbeeld wat sneetjes van de scherpe stenen. Ik ben ook meer wegwijs geworden in het openen en sluiten van de reddingsbrigade post en wat er nu eigenlijk allemaal bij een bewaking komt kijken.’

Bij de bewaking van de Zegerplas werken de reddingsbrigade en het Rode Kruis nauw samen. Ik vind het heel gaaf om in en op het water hulp te verlenen en kijk ernaar uit dat ik steeds meer zelf mag doen. Zodra ik er klaar voor ben wil ik ook de Lifeguard open Water opleiding volgen. Dan krijg je ook stukje aansturing en leidinggeven erbij. Maar voor nu moet ik eerst nog een hoop praktijkervaring opdoen.”

Dylan vertelt wat je allemaal leert als je meedoet met ‘Veilig in zee met MDT’.

Recente berichten

Meer Nieuws