Next Generation Lifeguards trekt aandacht bij MDT on Tour

Er was veel belangstelling voor Next Generation Lifeguards tijdens de eerste twee promotionele evenementen van MDT on Tour. Dinsdag 14 februari maakte Christelijke Hogeschool Ede actief kennis met dit project voor maatschappelijke diensttijd (MDT), woensdag 15 februari was het Pieter Zeeman Lyceum in Zierikzee aan de beurt.

Ruim 500 leerlingen van Christelijke Hogeschool Ede lieten zich tijdens de Time-Out Week uitgebreid informeren over MDT en MDT-projecten, waaronder Next Generation Lifeguards. Een surfsimulator was in trek, waarmee zij ervoeren hoe het is om op een surfboard te staan. Maar ook voor het middagprogramma van Next Generation Lifeguards bestond veel interesse. De leerlingen werden enthousiast gemaakt voor MDT-locatie Ede, waar ze een traject kunnen volgen in samenwerking met Zwembad de Peppel.

Zierikzee
Op het Pieter Zeeman Lyceum waren 150 leerlingen aanwezig bij MDT on Tour. Derdejaars vmbo (basis/kader) maakten een keuze uit verschillende MDT-projecten voor het middagprogramma. Twaalf melden zich aan voor de workshop Reddingszwemmen van Next Generation Lifeguards. Zij weten nu hoe uitdagend en sportief het is om mee te doen aan Next Generation Lifeguards. Zij kregen informatie over MDT-locatie Zierikzee, waar ze een traject kunnen volgen in samenwerking met Zwembad Laco Zierikzee, Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland en/of Reddingsbrigade Westerschouwen.

MDT on Tour
Bij MDT on Tour, een landelijk project van Doemeemetmdt.nl, wordt maatschappelijke diensttijd zichtbaar en aantrekkelijk gemaakt voor jongeren. Leerlingen door heel Nederland raken geïnspireerd in pauzes, in tussenuren en na schooltijd. Verhalen van andere jongeren worden gedeeld en duidelijk wordt dat jongeren het verschil in de samenleving kunnen maken. Zij kunnen MDT daarbij op een laagdrempelige manier ervaren. Kijk hier voor meer informatie over MDT on Tour.

Zaid (deelnemer): ‘Dit was een leuke en leerzame workshop! Ik kan dit echt gebruiken als er iets gebeurt.’

Recente berichten

Meer Nieuws