Studenten HAN beginnen aan traject Next Generation Lifeguards

Negen studenten van de HAN University of Applied Sciences, afkomstig van de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) en Sportkunde, begonnen woensdag 29 maart aan een serie praktijklessen Zwemmend Redden voor Zwembaden (ZRZ). Die maken onderdeel uit van hun opleidingstraject binnen Next Generation Lifeguards (NGL).

Dit opleidingstraject sluit nauw aan op het opleidingsaanbod van de HAN. Het betreft een ‘plusprogramma’ bij de zwemlessen en de EHBO-cursus die de studenten al via deze organisatie voor hoger beroepsonderwijs volgen. Hierdoor leren ze nieuwe vaardigheden en halen ze een extra diploma (ZRZ).

Praktijkervaring
Onder begeleiding van instructeur Frans van de Laarschot van de Nijmeegse Reddingsbrigade legden de studenten eerst een zwemtest af. Daarna oefenden ze met elkaar bevrijdingsgrepen. Hun traject omvat verder de workshops Auto te water en Zwemmend Redden voor Open Water (ZRO). De studenten doen daarna veertig uur praktijkervaring op bij de Nijmeegse Reddingsbrigade, Sportfondsenbad Nijmegen-West of een zelf aangedragen zwemvereniging of zwembad in de omgeving. Zo doen ze waardevolle praktijkkennis op over werken in de zwembranche.

Sportieve groep
Brigitte Muller, projectmanager van NGL, is verheugd over de koppeling van NGL aan het opleidingsaanbod van de HAN: ”Het is voor het eerst dat wij een groep ALO- en Sportkunde-studenten opleiden. Tijdens de zwemtest zie je meteen, dat het een sportieve groep is met het juiste zwemniveau. Erg leuk om deze jongeren iets extra’s mee te geven voor hun toekomst.”

Samenwerking
Het programma voor dit NGL-traject kwam tot stand in samenwerking met zwemdocenten van de HAN en het Transferpunt Sport (TPS), een adviesbureau op het gebied van sport, bewegen en gezondheid dat onderdeel uitmaakt van de academie Sport en Bewegen van de HAN en HAN SENECA, een professioneel gezondheidscentrum dat zich met name richt op preventie, gezondheid en leefstijl.

Recente berichten

Meer Nieuws