10 Vragen Aan: Ferry Jalving

Enthousiaste deskundigen werken mee aan het project Next Generation Lifeguards om het tot een blijvend succes te maken. Zij zetten zich in verschillende rollen in voor jongeren die een traject in maatschappelijke diensttijd (MDT) volgen. Ditmaal in de rubriek 10 Vragen Aan: Ferry Jalving.

Wat vind je van Next Generation Lifeguards?
”Van dit project word ik erg blij, want Next Generation Lifeguards geeft jongeren de kans om zich te kunnen ontwikkelen door hun kracht aan te spreken en voor uitdagingen te zorgen. Daarnaast helpt dit project bij het oplossen van het tekort aan deskundig personeel in zwembaden, bij recreatieplassen en op het strand.”

In welke rol ben jij betrokken bij dit MDT-project van de Nationale Raad Zwemveiligheid en Reddingsbrigade Nederland?
”Ik ben betrokken bij dit project als EHBO-docent.”

Wat houdt jouw rol in dit verband in?
”Mijn rol hierin is, dat ik EHBO-cursussen geef en zorg dat jongeren een waardevol EHBO-diploma krijgen.”

Waarop ligt de focus tijdens de EHBO-cursus?
”In de EHBO-cursus krijgen de deelnemers informatie over levensreddende handelingen en leren ze daarvoor de vaardigheden aan. Hierbij gaat het over bijvoorbeeld reanimatie, stabiele zijligging en zware bloedingen. Ook leren zij over overige letsels, zoals botbreuken, kneuzingen en brandwonden.”

Hoe belangrijk vind je het om jongeren voor EHBO te interesseren?
”Het is belangrijk om je EHBO-diploma te halen, omdat je op elk moment in je leven in een situatie terecht kunt komen waarin je hulp kunt verlenen. Dat moet je dan ook durven.”

Wat is jouw ervaring met jongeren die voor een MDT-traject kiezen?
”De jongeren die voor een MDT-traject gaan zijn in mijn ogen mensen die heel bewust voor hun eigen toekomst kiezen. Ze zijn hierdoor intern gemotiveerd en dat komt ten goede aan het leerproces en de inzet.”

Welk advies wil jij MDT-jongeren meegeven?
”Het advies dat ik wil meegeven is, dat je elke dag moet genieten van de dingen die je kunt en mag doen in het leven. Kijk niet achterom naar wat niet kon of wat je niet deed, maar kijk vooruit en pak je kansen. Je bent regisseur van je eigen leven!”

Wat is jouw leeftijd?
”Ik ben 40 jaar.”

Aan welke organisaties ben je verbonden?
”First Aid 4 Life voor de EHBO-cursus, het ROC van Amsterdam voor werk, Veiligheidsregio Utrecht voor de brandweer en Reddingsbrigade Callantsoog ‘Paal 13’ voor brigadewerk.”

Welke functies oefen je daarvoor uit?
”Bij First Aid 4 Life ben ik EHBO-docent, bij het ROC van Amsterdam ben ik werkzaam als sportdocent bij de opleiding Sport en Bewegen Hilversum, bij Veiligheidsregio Utrecht ben ik brandweerman en bij Reddingsbrigade Callantsoog ‘Paal 13’ ben ik vrijwilliger.”

Recente berichten

Meer Nieuws