Nijmegen (HAN)

LET OP: deze locatie is enkel voor studenten van de HAN ALO/Sportkunde

Op deze MDT-locatie van Next Generation Lifeguards:

 • behaal jij je EHBO diploma
 • haal jij het diploma Zwemmend Redden voor Zwembaden
 • volg jij verschillende workshops in en om het water
 • zet jij je in voor de Nijmeegse Reddingsbrigade of een zwembad naar keuze

Planning:

 • Zwemmend Redden voor Zwembaden
  Om je diploma ZRZ te halen ga je verschillende zwemlessen volgen. Tijdens deze lessen leer jij wat belangrijk is tijdens toezicht houden in een zwembad en hoe je iemand uit het water kunt redden. Zo ga onder leiding van de Nijmeegse Reddingsbrigade oefenen met de zogenoemde bevrijdingsgrepen, oefen je met het opduiken van een pop en leer je hoe je iemand in nood helpt. 

 • EHBO
  Behalve het zwemmend redden ga je ook leren hoe je iemand kan helpen die eerste hulp nodig heeft. Om dat te leren haal je je EHBO diploma. Je leert veel theorie en praktijk om iemand in nood te kunnen helpen. Dit gaat niet alleen om noodsituaties in het zwembad of bij het water, maar je leert ook wat je kan doen als er thuis of op school iets gebeurd.

 • Praktijkervaring opdoen
  Naast het volgen van deze lessen ga je de geleerde skills ook in de praktijk toepassen. Je kan bijvoorbeeld meekijken bij de Nijmeegse Reddingsbrigade en bij het Erica Terpstra zwembad, Zwembad West of de Goffert. Wat doet de Nijmeegse Reddingsbrigade nu eigenlijk? Help mee tijdens het beveiligen van evenementen of terwijl ze op de Waal varen als ze toezicht houden. En wat gebeurt er precies in een zwembad? Hoe wordt ervoor gezorgd dat het water schoon blijft en waar letten de badjuffen en badmeesters nou eigenlijk op? Je leert het allemaal tijdens de praktijkervaring die je opgaat doen bij Next Generation Lifeguards!

Next Generation Lifeguards (NGL) 
Zoals je hierboven kan lezen leer je tijdens dit MDT traject van alles in en om het water. NGL laat je graag kennismaken met de werkzaamheden in het zwembad en bij buiten water. Lijkt het jou leuk om binnenkort ook opgeleid te worden tot Lifeguard? Dat kan met dit MDT project! 
Soms gebeurt het dat de groep liever iets anders leert dan wat we hierboven beschrijven. We overleggen dit met jullie en passen het programma dan aan.

Betrokken projectleider:

 • Brigitte Muller, e-mail / 0318 83 02 50

Betrokken organisaties: