Wat leer ik bij NGL?

Na jouw aanmelding bij Next Generation Lifeguards (NGL) krijg je een kort intakegesprek, zodat wij jou leren kennen. Samen bespreken we wat voor ervaring je eventueel al hebt en wat bij jou past. Vaak staan dan eerst een informatiebijeenkomst en een zwemtest op een van onze MDT-locaties op het programma. Daarna volg je gratis een kort opleidingstraject. Vervolgens ga je tijdelijk aan de slag in een zwembad, bij een zwemvereniging en/of bij een reddingsbrigade. In totaal gaat het om 80 uur, waarna je een diploma ontvangt.

Wat zijn de voordelen?

  • Je leert andere jongeren tijdens hetzelfde opleidingstraject kennen en werkt met hen in teamverband.
  • Je gaat voor een internationaal erkend EHBO-certificaat. Hiervoor ben je ongeveer 10 uur online bezig en op één dag oefen je in de praktijk en neem je deel aan het examen.
  • Je volgt de (week)opleiding die op de MDT-locatie van jouw keuze wordt aangeboden. Dat kan (Junior) Lifeguard Beach of (Junior) Lifeguard Open Water zijn, maar ook Zwemmend Redden voor Zwembaden of een aantal workshops, zoals Levensreddend handelen, Auto te water, Rescue board en Reddingsmiddelen.
  • Je ervaart in de praktijk hoe het is om (junior) lifeguard te zijn; in het zwembad, op het strand aan de kust, bij binnenwater of tijdens een evenement. Of wat het inhoudt om te assisteren tijdens een zwemles dan wel activiteiten te begeleiden in een zwembad.
  • Je leert jouw talenten ontdekken en levert daarmee een bijdrage aan de zwemveiligheid!