20 jongeren starten MDT-traject in Rotterdam

20 jongeren starten MDT-traject in Rotterdam

20 jongeren starten MDT-traject in Rotterdam

Reddingsbrigade Rotterdam en Vereniging Kralings Zwembad gaan samenwerken om 20 MDT-jongeren op te leiden en komende zomer in te zetten bij hun activiteiten. Deze jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 27 jaar zetten zich in voor de maatschappij vanuit het MDT-traject ‘Veilig in zee met MDT’.

Dit voorjaar worden de jongeren opgeleid tot lifesaver in combinatie met eerste hulpverlener. In april hebben zij een training ‘levensreddend handelen’ gehad. Deze training werd verzorgd door geneeskundestudenten van het Erasmus Medisch Centrum die in het kader van de maatschappelijke diensttijd hun coschap Sociale Geneeskunde lopen bij het artsencollectief ‘Schok & Pomp’. Daarna is er een zwemtest afgenomen door de reddingsbrigade. Medio mei ronden de jongeren de theorie en praktijk van de EHBO-opleiding af. Aansluitend volgen zij de opleiding lifesaver die bestaat uit vijf lessen en een examen.

Aan de slag
Na het behalen van deze vier opleidingsonderdelen gaan zij van mei tot en met oktober 2021 aan de slag als toezichthouder, waterhulpverlener en EHBO’er in het buitenbad van de Vereniging Kralings Zwembad of bij Reddingsbrigade Rotterdam.

Levensreddend handelen
Wil je meer informatie over de training ‘levensreddend handelen’ door de geneeskundestudenten uit Rotterdam? Neem dan contact op met projectleider Sandra van Lohuizen.

Aanmelden MDT
Wil jij ook iets doen dat belangrijk is voor onze samenleving en een leuke, leerzame tijd beleven? Meld je aan voor ‘Veilig in zee met MDT’.

Recente berichten

Meer Nieuws