NGL inspireert jongeren tijdens MDT City Takover Nijmegen

Op 21 december werd de stad Nijmegen overgenomen door Next Generation Lifeguards (NGL) en ruim 30 andere MDT-projecten tijdens de eerste MDT City Takover. Op maar liefst 36 plekken verspreid over de hele stad boden zij activiteiten aan om meer dan 1000 jongeren te inspireren. Zichtbaar voor Nijmegenaren gaven zij zo de stad een enorme boost met maatschappelijke activiteiten en positieve impact. Samen met de Nijmeegse Reddingsbrigade liet NGL, zowel aan wal als op het water, 20 deelnemende jongeren ervaren wat het inhoudt om lifeguard te zijn.

Clubhuis Nijmeegse Reddingsbrigade

De activiteiten van NGL startte bij het clubhuis van de Nijmeegse Reddingsbrigade. Voor de activiteit aan wal kregen de jongeren informatie over het reilen en zeilen van de Reddingsbrigade. Ook gingen ze praktisch aan de slag met een aantal basisvaardigheden zoals het communiceren met een portofoon en het leggen van knopen.

Varen op de Spiegelwaal

Voor de activiteiten op het water voer de Nijmeegse Reddingsbrigade uit met twee reddingsboten om jongeren zelf te laten ervaren wat het reddingswerk inhoudt. Ondanks storm Pia en de regen vonden veel jongeren het leuk om het water op te gaan. Onder begeleiding van ervaren lifeguards werden ze meegenomen om de extreme omstandigheden op het water te ervaren.

Het weer zat absoluut niet mee, desondanks kijken we terug op een heel leuke activiteit met enthousiaste jongeren!

Wil je zien hoe het was? Hier vind je een filmpje!

Recente berichten

Meer Nieuws