Aanbod: gratis cursus ‘Acuut levensreddend handelen’ op de eigen locatie

De eerste 6 minuten bij een hartstilstand zijn van levensbelang. Hoe sneller er wordt gestart met reanimeren en een AED wordt aangesloten hoe groter de kans op overleven. Daarom is het van groot belang om een hartstilstand te kunnen herkennen en te leren reanimeren. Vanuit het project ‘Veilig in zee met MDT’ worden gratis cursussen ‘Acuut levensreddend handelen’ aangeboden. Deze worden gegeven door coassistenten van de studie Sociale Geneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam). ‘Veilig in zee met MDT’ is een project dat wordt uitgevoerd onder aanvoering van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) in samenwerking met Reddingsbrigade Nederland.

Wil je deze gratis cursus op jouw eigen locatie aanbieden? Zorg dan voor:

  • Maximaal 16 personen (1,5 meter kan worden gewaarborgd).
  • Een zaal en een scherm.
  • Koffie, thee en water voor iedereen.
  • Promotie van het project ‘Veilig in zee met MDT’ onder jongeren.

Je krijgt:

  • Een gratis training van 3 uur.
  • Een erkend certificaat na afronding van de cursus.

Maatschappelijke diensttijd (MDT)
MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. MDT is voor jongeren tussen 14 en 27 jaar die iets belangrijks willen doen voor de samenleving. De studenten Sociale Geneeskunde verzorgen de reanimatiecursus vrijwillig in het kader van hun eigen MDT-traject. We vragen je mee te helpen om jongeren enthousiast te maken voor het project ‘Veilig in zee met MDT’. Binnen dit project kunnen jongeren maatschappelijke taken verrichten bij zwembaden, zwemverenigingen en reddingsbrigades. Ze kunnen dan helpen met zwemles of training geven aan kinderen, lifeguards ondersteunen op het strand of toezichthouden bij evenementen.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de cursus ‘Acuut levensreddend handelen’ door de geneeskundestudenten uit Rotterdam? Neem dan contact op met Brigitte Muller, mail bmuller@nrz-nl.nl, tel (0318) 83 02 50.

Aanmelden MDT
Ben je tussen de 14 en 27 jaar en wil jij ook iets doen dat belangrijk is voor onze samenleving en een leuke, leerzame tijd beleven? Meld je aan voor ‘Veilig in zee met MDT’.

Recente berichten

Meer Nieuws