Studentenroeivereniging Phocas enthousiast over ‘Veilig in zee met MDT’

Op 15 november hebben 60 leden van studentenroeivereniging Phocas in Nijmegen een verkorte versie gevolgd van de cursus ‘Acuut levensreddend handelen’ vanuit het project ‘Veilig in zee met MDT’. De studenten leerden reanimeren en hoe een AED te gebruiken als onderdeel van de ‘Lekker in je Phelweek’.

Phocas vindt het heel belangrijk dat hun leden vaardigheden leren waardoor leden elkaar én anderen kunnen helpen in geval van nood. Brigitte Muller, projectcoördinator MDT binnen de Nationale Raad Zwemveiligheid, is in gesprek met Phocas om verder samen te werken binnen ‘Veilig in Zee met MDT’. “We hopen dat een aantal leden zich aanmeldt om het MDT-traject in te gaan bij zwembaden zwemverenigingen en reddingsbrigades”. Daarnaast wil het bestuur van Phocas graag dat trainers de volledige cursus ‘Acuut levensreddend handelen’ volgen. Dit is een drie uur durende cursus gegeven door coassistenten van de studie Sociale Geneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam).

Recente berichten

Meer Nieuws