‘Veilig in zee met MDT’ op het Astrum College

Leerlingen en docenten van het Astrum College in Velp zijn enthousiast om zich in te zetten binnen het project ‘Veilig in zee met MDT’. Begin november leerden 1e jaars reanimeren en van de 2e jaars die het keuzevak ‘zwemmen’ volgen, hebben zich 9 leerlingen aangemeld om zich als MDT’er binnen de zwembranche in te zetten. Zij combineren hun MDT-tijd met het keuzevak ‘zwemmen’.

Op 10 november volgden 2 groepen van 17 leerlingen – 1e jaars Sport en Bewegen – de cursus ‘Acuut levensreddend handelen’ gegeven door coassistenten van de studie Sociale Geneeskunde van het Erasmus Medisch Centrum (Rotterdam).

Brigitte Muller, projectcoördinator MDT binnen de Nationale Raad Zwemveiligheid: “Zij leerden een hartstilstand te herkennen, reanimeren en een AED te gebruiken. De leerlingen stelden veel vragen en ik was blij te zien dat ze het een hele interessante training vonden. Het is ook fijn dat de docenten van het Astrum College zo enthousiast zijn over het MDT-project. Er is veel ondersteuning om de jongeren enthousiast te maken. Het project wordt echt gezien als een kans voor deze leerlingen, ze leren belangrijke vaardigheden én maken kans om er een leuke baan in de zwembranche aan over te houden”.

Samenwerken
Brigitte Muller kreeg ook nog de gelegenheid om leerlingen die het keuzevak ‘zwemmen’ volgen de kans te geven om de ‘zwemstage’ te combineren met ‘Veilig in zee met MDT’. “Dit is een mooie samenwerking waarin de jongeren een combinatie maken van stagelopen in het zwembad, zwemmend redden volgen via school, het EHBO-diploma halen via ‘Veilig in zee met MDT’ en workshops volgen die worden verzorgd door Reddingsbrigade Arnhem. We plaatsen MDT op deze manier binnen het curriculum”.

Recente berichten

Meer Nieuws