10 Vragen Aan: Daniëlle Steenbekkers

Enthousiaste deskundigen werken mee aan het project Next Generation Lifeguards om het tot een blijvend succes te maken. Zij zetten zich in verschillende rollen in voor jongeren die een traject in maatschappelijke diensttijd (MDT) volgen. Ditmaal in de rubriek 10 Vragen Aan: Daniëlle Steenbekkers.

Daniëlle Steenbekkers geeft MDT-jongeren instructie tijdens de weekopleiding Lifeguard Beach bij Strandreddingsbrigade Westerschouwen. (Foto: Danitchia Hendrickx)

In welke rol ben jij betrokken geraakt bij het MDT-project van de Nationale Raad Zwemveiligheid en Reddingsbrigade Nederland?
”Ik ben instructeur.”

Wat houdt jouw rol in dit verband in?
”Samen met mijn collega Cris Amende zorgen voor interessante, leuke en uitdagende lessen.”

Waarop ligt de focus tijdens de weekopleiding Lifeguard Beach?
”Op van alles! Het begint bij de veiligheid van de kandidaten zelf en de veiligheid van elkaar. Daarnaast op eigen vaardigheden, van conditie tot reddings-skills, maar ook op theoretische kennis.”

Wat is jouw ervaring met jongeren die voor een MDT-traject kiezen?
”Het zijn vooral jongeren die ‘iets’ willen bijdragen aan de maatschappij. Veelal zijn ze nog niet eerder in aanraking gekomen met de Reddingsbrigade. Maar na een week training zijn ze allemaal enthousiast om dit vrijwilligerswerk te gaan uitvoeren.”

Hoe belangrijk vind je het om jongeren voor de zwembranche te interesseren?
”Megabelangrijk! De meeste kinderen kiezen na de welbekende ABC-diploma’s voor een andere sport. Helaas zien zij veelal nog niet in hoeveel leuke en diverse watersporten te beoefenen zijn.” 

Je was als instructeur betrokken bij Veilig in zee met MDT, zoals het project in 2022 nog heette. Ga jij je in 2023 inzetten voor jongeren die kiezen voor Next Generation Lifeguards?
”Jazeker. In de eerste week van mei sta ik hiervoor met mijn voetjes in de zee. Hier in Renesse verzorg ik dan wederom de weekopleiding Lifeguard Beach.”

Welk advies wil jij MDT-jongeren meegeven?
”Doe het gewoon! Het werk is uitdagend en je krijgt veel verantwoordelijkheid. Daarnaast houd je er een nieuwe groep vrienden aan over.”

Wat is jouw leeftijd?
”23 jaar.”

Van welke reddingsbrigades ben je lid?
”Strandreddingsbrigade Westerschouwen en Reddingsbrigade Boxtel.”

Welke brigadefuncties oefen je uit?
”Best een aantal! De afgelopen negen jaar ben ik van aspirantlid uitgegroeid tot senior lifeguard, chauffeur, operator en intern beoordelaar. Daarnaast vervul ik nog taken binnen onze opleidingscommissie, de werkgroep Kennismaking en selectie en de werkgroep Weekopleiding. Sinds dit seizoen ben ik ook lid van ons bedrijfsopvangteam. Daarnaast maak ik elk seizoen nog best wel wat dagen in het zonnetje in Zeeland!”

Recente berichten

Meer Nieuws