Jongeren kunnen zich aanmelden voor MDT-locatie Emmen

MDT-locatie Emmen van het project Next Generation Lifeguards heeft jongeren veel te bieden. Dat stellen voormalig MDT’er Rik Jeuring, sinds kort voorzitter van Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe, en Rob van Bommel, secretaris van dezelfde vereniging. Beiden zijn ook instructeur.

Jongeren kunnen in de periode van maandag 24 tot en met zaterdag 29 juli in Emmen een EHBO-diploma van het Rode Kruis behalen en de weekopleiding Lifeguard Open Water volgen. Daarna zetten alle deelnemers zich 40 uur in voor Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe.

‘Uitbreiding is altijd wenselijk!’
‘’Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe zet zich graag in voor de medemens, en met name voor personen die op de een of andere wijze in moeilijkheden geraakt zijn op of rond het water’’, vertelt oud-voorzitter Van Bommel. ‘’Wij doen dat met een leuke club mensen die zich enthousiast met deze taak bezighouden. Uitbreiding is altijd wenselijk! Daarom willen we in contact komen met jongeren die geïnteresseerd zijn om een deel van hun vrije tijd te besteden aan dezelfde doelen. Via MDT de weekopleiding tot lifeguard volgen; dat is een uitstekende manier om kennis te maken met het wereldje van de Reddingsbrigade.’’

Gezellige opleidingsdagen
Jeuring koos eerder zelf voor een MDT-traject en weet wat het je kan opleveren. ‘’Wat ik jongeren met interesse in MDT graag zou willen vertellen is, dat er geen drempel hoeft te zijn om je aan te melden. Ik zeg: als je een goeie basisconditie hebt en goed kunt zwemmen, dan is MDT bij de Reddingsbrigade zeker wat voor jou! De opleiding betekent een enorme hoeveelheid plezier. Het zijn gezellige dagen met leeftijdgenoten en gedreven vrijwilligers. Daarnaast ben je lekker buiten. MDT is voor mij een mooie manier geweest om een bijdrage te kunnen leveren aan de Reddingsbrigade en daarmee aan de maatschappij. Je kunt echt hét verschil maken in diverse situaties.’’

‘Contacten van onschatbare waarde’
‘’De kansen die aan jongeren geboden worden via MDT zijn heel belangrijk’’, aldus Van Bommel. ‘’De huidige maatschappij digitaliseert steeds meer, waardoor het contact tussen personen is veranderd. De livecontacten die jongeren aangaan bij MDT zijn anders en van onschatbare waarde.’’ Wat heeft Reddingsbrigade Zuid-Oost Drenthe volgens hem allemaal te bieden? ‘’Wij houden ons bezig met lessen in zwemmend redden. Buiten de lesuren om bieden wij gezelligheid en interessant brigadewerk, zoals toezicht en oefendagen op en rond de Rietplas in Emmen.’’ Jeuring: ‘’Het brigadewerk is voor mij een lichtelijk uit de hand gelopen hobby. Wij doen veel leuke dingen, die vanzelfsprekend ook erg nuttig zijn. Er is bovendien veel afwisseling. Alles doe je samen, met een hecht team.’’

Recente berichten

Meer Nieuws