Succesvolle weekopleidingen Lifeguard Open Water en Beach

De late lente en vroege zomerperiode stonden bij Next Generation Lifeguards (NGL) in het teken van weekopleidingen. In de periode van april tot en met juli zijn er maar liefst negen georganiseerd. 74 jongeren haalden hierbij het diploma (Junior) Lifeguard Open Water of (Junior) Lifeguard Beach.

Deze jongeren gingen in maatschappelijke diensttijd (MDT) aan de slag bij reddingsbrigades in Almere, Emmen, Heemskerk, Naarden, Nijmegen, Renesse, Sluis, Wessem en Wijk aan Zee.

Enthousiasme, inzet en groepsgevoel
‘’Het is elke keer weer mooi om te zien met hoeveel enthousiasme en inzet reddingsbrigades en instructeurs deze weekopleidingen tot een succes maken’’, stelt projectmanager Brigitte Muller. ‘’Dit enthousiasme slaat over op de deelnemers. Er ontstaat steeds al snel een groepsgevoel. Men leert van elkaar, trekt elkaar er doorheen als het even tegenzit en viert samen successen.’’

Praktijkervaring en zwemveiligheid
‘’Een opleidingsweek is intensief; er wordt veel in geleerd. Het is natuurlijk ook niet zomaar een diploma dat de jongere behaalt. Nadat de weekopleiding is doorlopen, doet elke deelnemer veertig uur ervaring op bij een zelfgekozen brigade. Daar kan het geleerde in praktijk worden gebracht. Hopelijk blijft de jongere vervolgens langere tijd verbonden aan die brigade. Het MDT-project Next Generation Lifeguards draagt op deze manier bij aan een stijging van het aantal actieve verenigingsleden én een zwemveiliger Nederland.’’

Recente berichten

Meer Nieuws